Regler for piercinger?

Ja, der skal såmænd nok være nogle forretninger, som ser stort på de regler, der skal overholdes i forbindelse med udførelse af piercinger, måtte jeg sige til en kunde i dag. Hun kom ind i min forretning, fordi hun i udstillingsvinduet havde set en samling af forskellige smykker, der kræver piercinger for at kunne bruges, og så forventede hun nok, at hun kunne få klaret det hele hos mig.

Men det kunne hun ikke, for nok sælger jeg piercing smykker, men selve de huller i huden, som smykkerne skal sættes fast i, må kunderne altså få lavet andre steder, for jeg har ikke det nødvendige udstyr eller den relevante uddannelse til at lave huller i folk.

Derfor er mine kunder til den slags smykker også i udpræget grad mennesker – langt de fleste er kvinder – som i forvejen har det eller de nødvendige huller til at montere smykkerne i. Men min kunde i dag havde forventet, at hun kunne få lavet piercinger hos mig, men hun måtte altså gå igen med uforrettet sag.

Men hun var nu ikke sådan at slå ud, for hun fortalte bramfrit, at hun havde tænkt sig at få monteret nogle ringe i sine skamlæber, så hun ville gerne vide, om jeg kendte til en forretning, hvor man kan få lavet intim piercinger. Det gjorde jeg selvfølgelig og henviste hende til en kollega, der rent faktisk har certifikat på at måtte udføre piercinger. Hun var temmelig ung, så jeg gjorde hende opmærksom på, at man skal være fyldt 18 år, hvis det skal gøres lovligt.