Projekt om betaling på nettet

Vi har netop afsluttet et projekt for 10. klasse, som handlede om betaling af penge på nettet. Opgaven var relativt løst funderet, fordi vi ønskede, at eleverne skulle finde deres helt egne veje at gå. Og det gjorde de bestemt. Nogle lavede projekt om PayPall, om Dankort og andre – og én enkelt elev lavede et fremragende projekt om det, der hedder ViaBill. Jeg har besluttet at skrive en lille smule om det projekt her, fordi det er ganske interessant.

ViaBill

Hans – det hedder eleven – startede sit projekt med at gennemgå de oplysninger, der findes om Viabill her: http://www.viabill.help/ – og baseret på dem skrev han en ganske fin forklaring om projektet. Da han jo ligesom andre på hans alder er meget internet-orienteret, fandt han også frem til en video, der fortæller om ViaBill.

Du kan også se videoen her:

Det er faktisk et overmåde interessant setup, som ViaBill har skabt, og min elevs projekt førte direkte til, at en pige jeg kender tog kontakt til dem og fik vist også en aftale i stand med dem. Hun er lige på trapperne med en webshop nemlig – se hendes historie her.

Jeg må sige, at jeg generelt var meget tilfreds med niveauet på de opgaver, der blev afleveret i projektet, men opgaven om ViaBill var klart den bedst løste af dem alle. Jeg må desværre ikke offentliggøre projektet fra Hans, for det har han frabedt sig.

Hvad med dine elever (hvis du er lærer)? Laver de også fede projekter?