Min tur til at bruge rollator

Hele mit liv har jeg været meget aktiv fysisk. Har gået til gymnastik og løbet meget. Dyrkede også atletik på højt niveau. Jeg har også haft et rigt socialt liv. Mange venner, veninder og bekendte. Og jeg ser da stadig nogle af vennerne og veninderne. Vi plejede at mødes inde i byen til kaffe og snak.

Slidgigt i knæene

Men nu kniber det lidt, fordi jeg har fået slidgigt i knæene. Det har betydet, at det er svært og smertefuldt for mig at komme ud af huset. Og det er ikke godt. Jeg føler mig indespærret og miserabel. Lægen siger, at slidgigten sikkert er kommet som en følge af meget fysisk aktivitet i kombination med mit arbejde som sygeplejerske. Det er et tungt arbejde, selvom de fleste tror, at det bare er at dele medicin ud. Samtidig har jeg også lidt problemer med balancen. For godt et år siden fik jeg en blodprop. Heldigvis var de hurtige på hospitalet, og jeg er live. Men det gik lidt ud over balancen.

Rollator er nok løsningen

Nå. Sagen er, at jeg skal finde en løsning, så jeg kan komme ud og bevæge mig, uden at jeg også skal fylde en masse smertestillende midler i mig. Dem kan man jo også blive sløv af, og det går også ud over balancen.

Derfor kigger jeg på en god og billig rollator. Du ved, sådan et stativ på hjul, som man kan støtte sig til, når man går. Jeg mener ikke, at jeg har brug for en rollator til, når jeg er hjemme. Kun når jeg skal ud. Herhjemme kan jeg støtte mig til møbler og vægge. Men når jeg skal ud, fx for at handle, vil det være fint med sådan én. Jeg vil kunne komme rundt omkring.

Mit problem er nu bare, om jeg skal købe rollatoren, jeg har set, som er beregnet til terrænkørsel. Jeg vil da gerne kunne gå en lang tur i skoven.