Humor er alt

Min erfaring fra et langt arbejdsliv er, at det er meget vigtigt med humor på arbejdspladsen.
Jeg har haft mange forskellige jobs i mit liv. Jeg har arbejdet som staldmedhjælper som hotelreceptionist på kontor som chef i et stort firma og som selvstændig.

Et fællestræk var humoren

Det har været meget forskellige jobs, men der er et fællestræk: Der, hvor det var sjovt, at arbejde, og hvor kollegaer, chefer overordnede eller underordnede kunne se det sjove, var det sjovest og bedst at arbejde. Og det var der, hvor resultaterne var bedst. Humor på arbejdspladsen er ekstremt vigtigt i min optik, og jeg er en stor fan af ham her: https://runegreen.dk/

Et godt eksempel

Lad mig give dig et eksempel: Som staldmedhjælper er det sjovest, når en hesteejer godt kan grine ad, at hesten ruller sig i det mest mudrede hul lige præcist, et halvt minut efter at hun har poleret den fin og ren med børster og klude. Når vi begge to godt, kunne grine ad det, så var jeg parat til at gøre lidt ekstra for hendes hests boks. Fx et lille, ekstra lag savsmuld, og det kunne hun jo se dagen efter: Det var nemmere at polere hesten, inden den rullede sig i mudderet igen.

Det lyder måske, som en fjollet historie. Det er det ikke. Det var en ’besværlig’ kunde for staldens manager. Hun var ofte oppe at skændes med ham, fordi hun synes, at han ikke gør noget for hende. Truede ofte med at flytte hesten hen til en anden stald. Men humoren, vi delte, og det, at jeg kunne se, hun var glad for det, jeg gerne gjorde for hende, resulterede i, at hun ikke flyttede sin hest et andet sted hen.

At manageren for stalden så ikke forstod, at humor på arbejdspladsen er vigtigt, er ikke mit problem. Han fyrede mig, fordi han troede, at jeg var en farlig konkurrent. Det er man ikke som 19-årig overfor en erfaren manager med 20 års erfaring. Men han kunne godt lære noget om at bruge humor til hverdag.