Hvidvaskning?

Det var bestemt en overraskelse, da den tømrermester, som var med til at bygge vores hus for knap tre år siden, for nogle uger siden kom op på mit advokatkontor og spurgte, om jeg ville forsvare ham i en sag, politiet havde rejst mod ham.

Tømrermesteren, som jeg har opfattet som særdeles hæderlig på alle måder, er blevet sigtet for hvidvaskning i forbindelse med, at han har købt en større samling professionelt værktøj, som angiveligt var til salg fra et konkursbo. Sælgeren af værktøjet havde fortalt, at han havde købt værktøjet af konkursboets bobestyrer, og ”min” tømrermester havde troet på ham uden at få bevis.

Og det var helt klart en fejl fra hans side, men jeg er overbevist om, at han var i god tro, så jeg valgte at påtage mig sagen.

Den mand, der solgte værktøjet til tømrermesteren, er derimod alt andet end hæderlig, og der er i mine øjne ikke tvivl om, at det er rent bedrageri overfor tømrermesteren, han har gjort sig skyldig i ved at fortælle, at der var tale om værktøj fra et konkursbo. For i virkeligheden handlede det om værktøj, der var stjålet fra en byggeplads, har det siden vist sig.

Der er mistanke om, at tyveriet fra byggepladsen i virkeligheden er bestilt arbejde, så en skrantende virksomhed kunne redde lidt til sig selv før en truende konkurs. Derfor er den pågældende entreprenørvirksomheds indehaver nu sigtet for skyldnersvig, mens anklagemyndigheden har meddelt mig, at man forventer indenfor kort tid at frafalde sigtelsen mod min klient.

Uanset hvad: Hvis man er kommet i klemme i det juridiske system, og det handler om at finde den bedste forsvarsadvokat i Danmark: Peter Blinkenberg!