Borebiller?

Efter at have kigget på hus i næsten to år, så fandt fruen og jeg endelig drømmeboligen. Et fint lille hus på landet tæt på skole og indkøbsmuligheder, men alligevel helt for os selv. Dette var lige hvad vi har ledt efter i lang tid. Børnene kan lege ude, uden at vi skal spekulere på, om de bliver kørt over.

Slut med at tænke over, hvad naboen synes og om vores æbletræ nu hænger for langt inde på hans grund. Nu føles det som om, at vi ejer hele verden. Boligen er dejlig rummelig med masser af m2. Men da vi har planer om at øge familien en smule mere, så skal vi skaffe lidt mere plads. Det kan vi heldigvis med loftsrummet, der står uudnyttet. Så med lidt ombygning, får vi plads til tre store dejlige børneværelser på loftet. Det kræver selvfølgelig, at vi får åbnet op til kip. Det værste er bare, at vi har smugkigget, hvordan spær og lægter ser ud. Desværre blev vores værste frygt til virkelighed, da vi kunne se, at der er borebiller i træet.

Når man handler ejendom på landet, så findes der ingen tilstandsrapport, man kan læne sig op ad. Så alle skjulte fejl og mangler, sker ofte for egen regning. Selvom min kones bror Henrik havde været med ude at besigtige huset sammen med os, så kunne vi aldrig have forestillet os, at vi skulle undersøge tagkonstruktionen for træorm. Så nu har vi ringet efter et autoriseret skadedyrsfirma, der vil komme ud og sprøjte al træværket for utøj, så vi kan komme i gang med den egentlige plan.

Men er det ikke altid sådan, når man har et større projekt, så bliver kommer den ene overraskelse efter den anden. Det synes jeg, at jeg kan huske fra alverdens boligprogrammer, hvor budgettet konstant bliver overskredet. Men det tror jeg ikke rigtig på, vil ske med vores lille projekt her. Det var selvfølgelig ikke gratis at få ordnet skadedyrene, men på den anden side, så var der andre firmaer, der var nærmest dobbelt så dyre.

Vi var også heldige, at vi fik en rigtig god pris af den venlige konsulent, som kom ud og besigtigede arbejdet inden, det skulle udføres. Han fortalte, at de i denne måned kører med halv pris. Så det blev vi selvfølgelig rigtig glade for og slog naturligvis til med det samme. De var utrolig hurtige og effektive, så den sag var let overstået og et par tusinde kroner lettere på lommen. Men til gengæld glade og tilfredse.