Hjemmesko i julegave

Der er mindre end 6 uger til jul. Jeg skal altså se at komme i gang med at få købt julegaver. Jeg hader det. Butikkerne er allerede overfyldte med mennesker, der skubber og maser. Og jeg har en kæmpe familie, som jeg holder jul sammen med hvert år. De skal alle sammen have julegaver.

Stor familie

Alene mine brødre og deres familier kræver 18 gaver. Mine forældre = 20 gaver. Og så min egen familie: 23 gaver. Og så er der nogle fætre og kusiner – altså jeg har ikke helt overblik over, hvor mange gaver jeg skal købe. Jeg må i gang med at lave en indkøbsliste, og så må jeg simpelthen holde mig til den i år. Ikke som sidste år, hvor jeg bare flød med strømmen og købte helt vildt ind. Jeg spekulerer over, om jeg kan gruppere gaverne efter alder og køn og så købe de samme gaver til hver gruppe: Mænd, kvinder, piger, drenge. 1 – 10 år, 11 – 20 år. 30 – 70 år. Det vil lette indkøbsturene en hel del. Men hvad skal de så have?

De får hjemmesko!

Brødrene, far og fætrene (Mænd, 30 – 70 år) kan få hjemmesko fra Shepherd. Ok, ikke dårligt. Jeg skriver ”hjemmesko til mænd” på min liste.

Mor, svigerinderne og kusinerne: De får lækre håndcremer. Det bliver sjovt at købe 8 – 10 forskellige håndcremer. Jeg skal nok få forvirret pigerne nede i makeup-afdelingen.

Det sværeste bliver at finde gaver til børnene. De kan ligesom ikke købes ind i bunkevis. De skal individualiseres. En 17-årig vil nok ikke have det samme legetøj som en 12-årig. Så må jeg tænke anderledes: Gadgets alle børn og unge bliver glade for? Lego til de helt små? Tøj eller elektronik til teenagedrengene? Makeup til teenagepigerne?

Puha, hvorfor stryger vi ikke bare julegaverne i min familie? Vi kunne tage på en eksotisk rejse med de penge, vi bruger på julegaver.