Det kære stråtag

Noget er galt med vores tag. Ikke sådan funktionelt, men æstetisk. Det er et stråtag. Ham, der solgte os huset, fik det lavet for ca. 5 år siden. Idéen med stråtaget kan vi sådan set godt lide, selv om det er et forholdsvist nyt hus. Tegnet af en eller anden berømt arkitekt, som åbenbart var glad for stråtag. Men det ser altså lidt besynderligt ud, synes vi.

To tidsperioder

Det virker, som om huset er sat sammen af to forskellige tidsperioder: Ny bygning i god, funktionel stil fra ’00erne med store, lyse rum og store vinduer, kombineret med et tag fra slutningen af det 18. århundrede. Stråtaget er fint nok, men jeg har lidt på fornemmelsen, at det er rygningen, den er gal med. Der er kragetræer i fin eg. Det ser faktisk lidt grotesk ud. Men ham der arkitekten er kendt for sine meget besynderlige kompositioner. Han vil måske gerne pirre til vores æstetiske sans. Jeg ved det ikke. Men vi bryder os egentlig ikke om at se på det hver dag, når vi kommer hjem fra arbejde.

En tækkemand fra Fyn kan

Derfor har vi fået fat i en tækkemand på Fyn, som indvilgede i at køre helt herover for at give os et forslag og eventuelt et tilbud. Vi bor i Fredericia, og han sagde, at han ofte arbejder i området mellem Fredericia og Vejle.

Han kom og så på taget og var meget professionel. Jeg kunne se på ham, at han var enig med os i, at huset ser helt besynderligt ud. Men som han sagde, han er ikke arkitekt. Han er håndværker. Men han havde faktisk et forslag til, hvordan vi kan få taget til at se noget mere moderne ud uden at skulle lave helt nyt tag. Han foreslog nemlig, at vi får en kobberrygning lagt på.

Han viste os nogle billeder og bad os om at overveje forslaget. Eventuelt også at kontakte en arkitekt, som måske kunne tage hans idé videre og hjælpe med tegninger og ombygningstilladelser.