At rejse billigt

Selvom udenrigsministeriets rejsevejledninger fraråder, at vi rejser ud af landet, så er der vel ikke noget galt i at mindes tidligere rejser og drømme om, at vi snart kan komme til at rejse igen? Vi må bare lære at leve med det, indtil vi har fået styr på virussen, som galopperer og hele tiden udvikler nye varianter.
Det er svært. Ja, men det er nødvendigt. Jeg er ved at lære det. Jeg har dog stadig et stort ønske om at komme ud og rejse. Det er en livsnødvendighed for mig at se og opleve nye steder.

Udnytte billige rejser

Heldigvis har jeg rejst meget, inden pandemien brød ud. Og heldigvis har jeg en god smartphone, som jeg har rigtigt mange billeder fra ture til forskellige steder på kloden lagret på. Så når jeg nu ikke kan finde billige rejser til et eller andet eksotisk sted, så kan jeg se billeder fra et sted, jeg har været, og huske, hvad jeg oplevede. Jeg kan fx finde det fotoalbum, der hedder Berlin 2017 frem, og se billederne, jeg tog derfra.

Bare det at se, at albummet er på min telefon, får mig til at huske, hvordan jeg startede min tur dertil med at lede efter flybilletter til Berlin til 4 mennesker. Jeg kan huske, hvilken koncert det var vi hørte. Jeg kan fx også godt finde billeder fra ”Spanien 2019” albummet og mindes en skøn ferie ved stranden i 14 dage.

Kribler for at flyve igen

Mange af billederne får det til at krible i mine fingre efter lige at gå ind på et rejsesite som https://www.rejsepriser.dk/ og lede efter flybilletter. Men når jeg så husker, at regeringen forlanger, at man skal i ti dages isolation efter indrejse ind til Danmark, ja, så ignorerer jeg den rejsetrang, jeg har og tænker, at jeg nok skal komme ud at rejse på et senere tidspunkt. Måske allerede til sommer, hvis der bliver enighed om det der corona-pas, de er begyndt at tale om.