Afsted på budget

Det er lidt underligt det her med rejser og ferie. Jeg synes, at jeg kan se, at der er modetendenser i, hvor man vil på ferie. For godt 10 år siden ville alle til Thailand. I år mener jeg, at alle har været i Vietnam. Indimellem har det så vist været USA og Australien, der har været de hotte steder.

Charterferierne

Tilbage i 60’erne og 70’erne dengang, da charterturismen virkeligt blev populær og tilgængelig for almindelige mennesker, var det først Spanien senere Grækenland, der var de populæreste destinationer.
Samtidigt har rejsetyperne udviklet sig. Fra at vi rejste i store grupper til Spanien – og var væk i en uge, rejser vi nu meget mere individuelt: Vi tager på forlængede weekender til storbyer som New York, London, Paris, men vi kan også få skræddersyede pakkerejser af forskellig varighed til forskellige steder rundt på kloden. Vi kan også vælge, om vi vil rejse som single eller som 55+. Vi kan tage på temaferier: fx rideferie på Island eller gastronomirejse til Istanbul. Der er ingen grænser. Og det er jo fint.

Billige rejser

Vi har dog alle sammen, vil jeg tro, og især når det gælder om at rejse på ferie, et ønske om, at det skal være så billigt og godt som muligt. Alle leder efter billige rejser med fly.
Vi af os, der har mulighed for det, fordi vi ikke er bundet af et en fast arbejdsplads, kan benytte os af afbudsrejser, som ofte er meget billige. Se for eksempel disse vanvittigt billige afbudsrejser: https://www.rejsepriser.dk/afbudsrejser/

Fx så jeg i går, at jeg kan få en billig afbudsrejse til Gambia for mindre, end hvad det vil koste mig, hvis jeg booker en flybillet fra København til Dubai. Og så får jeg et 4-stjernet hotel med i prisen. Det er da tankevækkende. Måske har det noget at gøre med, at rejseselskaberne forhåndsbooker både flybilletter og hoteller, og at de får nogle kæmpe rabatter, fordi de garanterer så eller så mange passagerer og gæster? Jeg ved det ikke.

Det er så nemt i dag

Jeg ved bare, at rejsemarkedet er vokset, at grænserne ikke længere er så svære at overskride, og at jeg kan vælge lige præcist den rejseform, jeg vil. Jeg kan fx nemt komme til Florida og gå ombord på en kæmpe cruiser og sejle rundt i det Caribiske Hav i 14 dage, hvis jeg vil det. Eller jeg kan forhåndstilmelde mig til en kulturrejse til Japan.
Jeg kan også bestille en billig rejse alt efter årstiden: Besøge julemanden i Finland eller komme til Østrig og stå på ski i december. Tage på botanikekskursioner i det græske øhav i marts eller komme på bondegårdsferie i september – oktober i Frankrig, så jeg kan lære, hvordan vin bliver høstet.
Der er masser af valgmuligheder. Det er simpelthen bare med at beslutte sig for, hvad man vil. Og så lede lidt efter billige rejser, og man får alle sine drømme om smukke, vilde, udfordrende, afslappende oplevelser opfyldt. Og efterhånden er det jo sådan, at de fleste af os rejser flere gange om året. Oftest i løbet af sommerferien og så, måske også i foråret, eller efteråret.