Lære at spille sammen

Min kone er lige kommet hjem. Klokken er 11 om aftenen. Hun har været til firmaarrangement og er vist lidt snalret. Hun ævler løs, om at hun vil lære at spille på tværfløjte. Og så nynner hun. Det gør hun ellers aldrig. Kun hvis hun er rigtig sur. Og så er det den her ”Jeg drømte mig en drøm i nat”, hun nynner. Hun er falsk. Det kan jeg høre. Altså i stemmen. Humøret er der ikke noget i vejen med. Jeg kan ikke lade være med at smågrine ad hende. Hun er sød. Hun fortæller mig, at dagen startede med, at de blev læsset i en bus, og kørte ud på en eller anden mark. Her blev de så delt ind i hold, hvor de skulle konkurrere med hinanden. Der var holdkonkurrencer, hvor de blev bedt om at stjæle en skat, som blev skarpt bevogtet af det andet hold. Det var ret spændende. Hun havde også kastet med økse. Det var vist sjovt, selv om hun ikke ramte lige i plet.

Kursus i teambuilding

Jeg kan forstå på hendes sludder, at hun har været på teambuilding kursus. Og at mange af teambuilding aktiviteterne, de lavede, gik ud på at kommunikere og arbejde sammen. Det må have været en utrolig sjov dag. Og de må da have fået noget mjød indenfor, ellers så forstår jeg ikke, at min kone er så pjattet.
Hun fortæller mig, at hendes ærkefjende på arbejdet, faktisk er en rigtig sød pige. De var bare kommet helt skævt afsted fra start. Det vil de rette op på, så de har aftalt at mødes til kaffe i næste uge for at få en sludder om, hvad der gik galt, og se, om de kan komme videre som gode kollegaer.

Gode aktiviteter

Hun nynner videre. Da dii da dej. Jeg kan ikke lade være med at spørge hende om, hvorfor hun har besluttet sig for at lære at spille på tværfløjte. Hun forsøger at forklare mig, at en af de teambuilding aktiviteter, de lavede, var at spille musik sammen. Og de havde netop spillet den der om en drøm i nat. Det er en smuk sang. Hun havde fundet ud af, at hun godt nok ikke kan synge, men hun er god til at spille på fløjte. Og hun vil gerne lave noget, der afstresser hende, når hun har tid herhjemme.

Hun er en viking!

Og så har hun ligesom fundet sine rødder: Hun er viking. Det har de Viking Games vist hende. Hun er slet ikke et moderne menneske. Nej. Vikingekvinde i højeste grad. Aha. Det må jeg så lære at leve med. Jeg griner højt ad hende. Du skal ikke grine ad mig. Jeg skalperer dig. Nej, det skal du ikke. Det var ikke vikingernes kendetegn at skalpere folk. Det var et andet folkeslag. Jeg tror, det er på tide, at du kommer i seng. Så kan vi tage ud og købe en tværfløjte til dig i morgen. Jeg kender faktisk en musiker, som gerne vil give privat undervisning. Han spiller godt nok saxofon, men han kender vel til tværfløjter.