Sneakers og streetwear

Sommeren er ved at gå på hæld. Om ganske få dage skal alle skoleelever tilbage til næste klassetrin. Der er sikkert en del glade – og sure – miner over det. Men det er ikke det, der er mit problem i de her dage. Nej, mit problem er, at jeg ikke kan rejse. Måske er det bedre, at jeg siger, at jeg ikke bør rejse. Vi har nemlig nogle af de største tal for smitte og indlagte i verden – set forholdsmæssigt til befolkningstallet.

Ingen rejser

Så vores regering har henstillet til, at vi ikke rejser. Ud af landet. Jeg kunne sådan set godt rejse hjem og være med til fødselsdagsfesten for min nevø. Men altså: Skal jeg udsætte min familie for utrygheden, de vil føle, over at jeg er der – som mulig smittefare?

De vil være glade for at se mig. Det ved jeg. Men den glæde må de leve med. Hvad siger man? Forventningens glæde er altid størst? Jeg vil forlænge det med at sige: ”Forventningens glæde er altid størst, og den bliver større jo længere. man venter!”

Min familie må vente med at se mig – og jeg dem – til det er sikkert at kunne rejse igen. Sådan er det. Basta.

Gave til min nevø

Det betyder dog ikke, at min nevø ikke skal have en fødselsdagsgave. Han fylder 17 og er meget glad for sport. Vi taler dagligt sammen via Skype om OL. Vi heppede da også sammen på håndboldholdet og hende der sejleren. Fedt med de fine placeringer – indtil videre. Ærgerligt for dressurpigerne, der bare lige missede medaljerne – både i hold og individuelt. Men det er jo det, OL er. Små fejl koster. Små fejl smider vores dygtige sportsfolk ud fra rampelyset. Øv. Eller hurra?

Da min nevø selv er aktiv i atletik, har jeg besluttet, at han skal have et par sneakers i fødselsdagsgave. Han har selv fortalt mig, at han aldrig kan have tilstrækkeligt mange par. Han har ikke nogen specielle brands, han sværger til. Han siger bare, at de skal være af god kvalitet. Jeg har derfor været på nettet for at finde et par sneakers online til ham. Det er jo fordelen ved vores verden i dag.

Sneakers og street wear i Danmark

Jeg kan sidde her på den anden side af kloden og lede efter ”Sneakers Danmark”, finde en online shop, købe et par sneakers og få dem sendt direkte til hans adresse. Det er da ret skønt. Det eneste, det kræver, er, at jeg har en internetforbindelse – og et betalingskort. Og det er lige præcist det, jeg har gjort her til formiddag. Jeg søgte efter ”Sneakers København”, fandt en butik med masser af lækkert streetwear. Købte et par sneakers til min nevø og har fået dem sendt til ham. De ankommer i løbet af 2 dage. Jeg håber, at jeg har bestilt dem i den rigtige størrelse. Ellers må han bare bytte skoene. Det har jeg nemlig aftalt med shoppen, at han godt kan – uden at det skal gå via mig.
Det skal jeg lige huske at sige til ham. Jeg har sådan en kode, som han skal oplyse shoppen om, hvis hans nye sneakers skal byttes. Er det ikke bare nemt?