Polering af vinduer i Hillerød

Min tante har problemer. Hun er en gammel dame, som er lidt stædig. Hun nægter at indrømme, at hun ikke kan bevæge sig så godt, som hun plejede at kunne. Hun er også en meget stolt dame, som meget nødigt vil bede om hjælp.

Farlige opgaver

Det giver os lidt problemer i familien. Mest for min mor – hendes søster. Hun tager tit hen til min tante for at se, om der er noget, hun skal gøre for hende, uden at hun er nødt til at bede hende om det.
I sidste uge kom min mor så hjem. Hun var rasende på sin søster. ”Hvordan kan hun finde på noget så skørt som at begynde at pudse sine vinduer uden for, når hun nu ikke kan?” Min mor fortalte, at hun havde fundet sin søster i færd med at flytte rundt på stiger og spande. Hun kæmpede og kæmpede for at nå i mål, men værre, og værre blev det for hende. Smerterne blev for store. Og knæene ville ligesom ikke bøje sig, så hun kunne klatre op på stigen. Så min mor havde pudset vinduer for hende i flere timer. Helt uventet. Hun var som sagt rasende på sin søster – og ked af det på hendes vegne. (Min tante lider af slidgigt.)

En god lokal vinduespudser

Vi talte om, hvordan vi kunne gøre livet lidt lettere for os alle sammen. Det er jo ikke holdbart, at min mor – eller en anden i vores familie – skal hen til hende hver dag og måske bliver nødt til at blive hos hende i flere timer. En løsning umiddelbart fandt vi ikke. Egentlig vil vi foreslå hende, at hun får noget fast hjælp hver dag, men det vil hun ikke have. Hun nægter pure at overveje at flytte ind i en mindre og måske beskyttet bolig, som er særligt beregnet til mennesker, der har samme problemer, som hun har. Ikke tale om. Hun vil blive boende i Hillerød.

Samme firma i Hillerød og København

Vi har dog haft lidt tid til at tænke os om. Og her i går, hvor samtalen endnu en gang kom til at handle om min tante, nævnte min søster, at vi måske skulle give hende nogle fornuftige fødselsdagsgaver i næste uge. Hun fylder 60, og vi har lovet at holde den for hende. Vi bliver 25 mennesker.

Jeg spurgte min søster om, hvad hun mener med ’fornuftige gaver’. Jeg havde godt overtøj og den slags i tankerne. Men min søster overraskede mig: ”Jeg har været på Google for at søge efter Vinduespudser Hillerød, og fandt den samme vinduespudser, som kommer hos os: https://www.mempolering.dk/. Jeg tænkte, at det kunne være en fornuftig gave. Vi kan give hende en vinduespudser, der kommer med regelmæssige mellemrum.

Så skal hun ikke risikere liv og lemmer.” Min mor kiggede på hende. Et stort smil bredte sig på hendes ansigt. ”Ja, det er en god idé. Vi køber en vinduespudser til hende i gave. Så må hun blive sur på os. Det er ligegyldigt. Jeg kan ringe til vinduespudseren nu og aftale tider med ham – lige med det samme. Så er vi fri for at tænke på, at hun kravler op og ned af stigerne.”