back pain, body pain, ergonomics

Neuro aktivering?

Alle oplever at få smerter af en eller anden grund. Måske falder vi og slår knæet. Måske sidder vi i timevis ved en computer, så vi får musearme og smerter i nakke og skuldre. Det kan være, at en ulykke er grunden til, at vi får rygsmerter i lang tid. Uanset hvor smerten sidder, så er den forbundet med resten af vores krop. Det kan nemlig godt være, at du føler smerter i knæet, men i virkeligheden så skyldes de en sportsskade, der gik ud over lårmusklerne. Dette kan du ikke altid vide, og derfor skal det undersøges.

Fysioterapeuter er bedst

Og det bedste sted, du kan få lavet sådan en undersøgelse, er hos en fysioterapeut – fx i København. En fysioterapeut er nemlig specialuddannet til at identificere, hvor smerters rod er lokaliseret i din krop. Du føler måske smerten i knæet – men fysioterapeuten kan se, at smerten har oprindelse i fx fastlåste muskler i den nederste del af dit lår. Og når oprindelsen til smerten er identificeret, så kan en effektiv behandling begynde.

Særlige sportsfysioterapeuter

Du behøver ikke at gå til en særligt uddannet sportsfysioterapeut i København. Det ville nok være det mest indlysende at gøre, fordi du ved, at du fik en sportsskade i låret for noget tid siden. Men hvis du ikke vil rejse helt ind til København, så kan du gå i fysioterapi i Valby – eller Hvidovre. Fysioterapeuter holder sig nemlig opdateret omkring den nyeste viden inden for deres felt. De deltager aktivt i specialiserede kurser i fysioterapi. Og, ja, det seneste som mange fysioterapeuter interesserer sig meget for, er noget, som kaldes for Neuro Activation – se her.

Det er en særlig behandlingsform indenfor fysioterapien, som skulle være meget effektiv, fordi den kan aktivere fastlåste muskler meget hurtigt. Der er eksempler på mennesker, der har haft smerter i meget lang tid, som er blevet smertefri efter blot en enkelt behandling med Neuro Activation. Fysioterapeuten har simpelthen formået at aktivere musklerne og få dem tilbage til fuld styrke med  den metode. Hvad den helt præcist går ud på – og hvad fysioterapeuten rent faktisk gør, ved jeg ikke. Jeg ved kun, at det har noget at gøre med at muskler, der får signaler fra vores nerver, bliver aktiveret på en særlig måde. Men fysioterapeuter skal vel også have lov til at have deres egne hemmeligheder – lige som de berømte kokke har det!

Meget effektivt – men hvad med os på Amager?

Sagen er: At denne metode er ved at vinde popularitet, fordi den er effektiv, ufarlig og kan spare klienter / patienter for mange behandlinger. Det er nok også grunden til, at det kursus i Neuro Activation, som jeg gerne ville med på, var fuldt optaget. Jeg må vente til næste gang, det bliver udbudt. Lidt ærgerligt. Men tålmodighed betaler sig. Især også hvis du er i genoptræning og bliver behandlet med almindelige – eller traditionelle – former for fysioterapeutisk behandling herude på Amager.

Alligevel, ville det ikke være vidunderligt, hvis du kunne blive smertefri uden at skulle bruge uger eller måneder på det? Ville det ikke være skønt, hvis du kun skulle behandles en eller måske helt op til tre gange? Ingen skal døje med smerter i lang tid.