health, hospital, medicine

Dyrlægen om hestebokse

Din kæreste er ved at blive færdig på universitetet. Han bliver dyrlæge. Og til din store glæde har han specialiseret sig i heste. Der er mangel på dyrlæger, som ved noget om heste her i området. Faktisk er det nok sikrere at få en af de mange små skolepiger til at diagnosticere en hest med kolik, end at få en af dyrlægerne, der beskæftiger sig med små hunde med forstoppelse til det. Så du hilser din kærestes mission velkommen.

Noget af en kamp

Han har dog kæmpet med det – her i et af de afsluttende semestre. Det handlede udelukkende om etik og regler for hestehold. Det der med paragraffer og love er slet ikke ham. Nej, Det skal være hands-on, ud i praktik. Det virkelige liv. Det er det, han brænder for.

Han har dog bestået den afsluttende prøve i etik og regler for hestehold – til din store glæde. Hvor mange aftener har du ikke hørt på ham bande over at læse om staldinventar? Der har været utallige sites på nettet – både på dansk og norsk – som han har skullet pløje al mulig information op fra.

Hestebokse?

Den aften, hvor det handlede om billige staldvinduer og stalddøre (dansk) og billige hestebokser (norsk), var du lige ved at fortælle ham, at I må gå fra hinanden. Hans banden og svovlen var uudholdeligt. Han bad dig om tilgivelse – og fik den. Hvad ellers.

Men altså, det der med at skulle trække oplysninger om regler og etik ud fra forskellige sites var bare for meget for ham. Og efter en lang dag, hvor han havde været ude for at se på det reelle hestehold i området, så kom trætheden altså frem. Du forstod godt hans frustration. Men heldigvis, prøvelserne med at skulle høre om, hvordan reglerne for staldindretning til heste er, har fået en afslutning.

Hvad koster hestebokse i Danmark?

Når du nu tænker på den aften, så kan du godt sætte dig ind i, hvordan du selv ville have haft det, hvis du selv skulle finde sites på nettet, der handler om billige hestebokse – se her og stallvinduer og stalldører. Det ville have irriteret dig – helt ned til helvede. Så jo, din reaktion og trusler om at I skulle gå fra hinanden var uretfærdig. Men, som sagt, det er overstået nu.

Han har et semester tilbage, hvor han får lov til at skrive sit speciale. Han har endnu ikke fortalt dig, om det skal handle om en eller anden sjælden influenza, som kun heste får, eller om det skal handle om hestehold og sikkerhed i stalden. Det første er måske indgangen til et stipendiat til forskning. Det sidste er nok mere populært og kan åbne for mange publikationer.

De særlige stalddøre

Du er dog sikker på, at hans speciale ikke kommer til at handle om, hvordan en hestestald skal bygges. På den anden side: Hans viden om hvor man kan få billige staldvinduer og stalddøre vil nok være værdifuld i fremtiden. Det er jo ham, dyrlægen, som de fleste hesteholdere vil spørge først om den slags. Og det er jo nemt at forveksle en hestefagmand med en jurist, der har viden om hestehold og hesteforsikringer.