Kloakken stoppet igen

Jeg elsker at være pedel her på friskolen – ingen diskussion om det. Børnene er fantastiske, lønnen er OK og alt er godt. Men der er dog mindre lyse sider ved jobbet også… Vi har jo en kostafdeling tilknyttet, og i den bor der 14 piger og 5 drenge. Det synes de drenge uden tvivl er super 🙂 Pigerne er super søde, men jeg kæmper en brav kamp med ét særligt problem, der åbenbart er nærmest umuligt for dem at forstå.

Bind stopper kloakken

14 pige rmed hver deres månedlige periode betyder, at der bruges rigtig mange hygiejnebind. Og det sætter min trofaste kloakrenser på en hård prøve! Af en eller anden besynderlig årsag er det nærmest umuligt at opdrage dem til at forstå, at det IKKE er smart at skylle bind ud i toilettet. Derfor skal jeg rense kloakker op til flere gange på en måned, og det betyder jo en ubehagelig opgave hver gang.

Jeg har overvejet at prøve noget nyt næste gang: Udtage et par af pigerne og lære dem at bruge en kloakrenser. Så kan de ved selvsyn konstatere, hvad konsekvensen er af at skylle dem ud i stdet for at bruge de dertil indrettede poser! Problemet med den løsning er nok bare, at med vore dages curlingforældre skal det nok give en masse ballade, hvis man præsenterer børnene for virkeligheden. Den slags er ikke særlig populært nu om dage.

Godt værktøj hjælper mig meget

Som pedel er det klart, at jeg bruger mange forskellige slags værktøj stort set hver eneste dag, og for mig er det vigtigt at have det rigtige – og i en god kvalitet. Heldigvis har vi en fast aftale med firmaet E-Værktøj, der leverer alskens typer af værktøj i den helt rigtige kvalitet og til en fornuftig pris. De sender fra dag til dag, og det er jo også ganske vigtigt!

Nå – nu ved du lidt mere om, hvorfor jeg bliver lidt træt i masken, når jeg hører om en tilstoppet kloak 🙂