lån trods RKI

Hvad betyder RKI registreret?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information, som i dag hedder Experian, men navnet RKI bliver stadig brugt i daglig omtale. RKI er et register hvor personer der ikke har betalt sin gæld bliver registreret som dårlige betalere. Hvis du så på et tidspunkt skal have en eller anden form for kredit og du står i dette register, så ser det lidt sort ud for dig som kunde.

Alle firmaer kontrollerer din kreditværdighed inden de giver dig kredit. Hos RKI har de mulighed for at få oplyst om du eventuelt har en anden gæld som du ikke har betalt. Hvis du så står i registeret, er det yderst sjældent at et firma vil give dig kredit. Fordi det nok er tvivlsomt, om du kan eller vil betale din nye gæld hos dem.

Men det er ikke kun firmaer der kan kontrollere dig hos RKI, det kan du også selv. Er du registreret, vil du stå i systemet i 5 år, derefter bliver du slettet, men du har stadig gælden hvis du ikke har betalt. Har du betalt din gæld inden de 5 år er gået, bliver du slettet fra systemet, og du er igen kreditværdig.

Lån trods RKI registrering

Livet bliver lidt besværligere, når man er registreret i RKI. Mangler man lidt penge kan ikke få banklån eller andet lån for den sags skyld. Man kan ikke købe på afbetaling og man har ikke penge til at betale kontant. Økonomien er heller ikke så god så man kan afdrage på det man skylder. Men er det nu helt umuligt at låne? Nej, der er muligheder men det tager tid at finde dem.

Mange der er registreret i RKI har nok prøvet at låne et lille beløb i deres bank for at købe eventuelt en ny vaskemaskine. Men de har nok også set ansigtsudtrykket på bankassistenten og ved at det bliver et nej inden det bliver sagt.

Det næste man så gør, er at undersøgt på nettet om det er muligt at få et lån trods RKI. Side efter side kommer frem men alle steder må man ikke være registreret. Men opgiv ikke håbet, der er sider der låner ud selvom man er registreret.

Når man finder disse sider, gælder det om at have gjort et godt forarbejde.

Disse lånudbydere kræver rigtig mange oplysninger og dokumentationer. Forståeligt nok.

Læg et budget

Man skal sørge for at have et budget hvor alle indtægter og udgifter er regnet med. Udgifterne skal omfatte alt, ligefra fødselsdagsgave til oldemor, tandlægen og de faste udgifter. Kun på den måde kan du regne præcist ud hvad du har tilbage af dine indtægter og hvilket afdrag du kan klare.

Desuden skal du heller ikke vise lønsedler og årsopgørelse. Man skal have adresse i Danmark, alderskravene kan svinge lidt. Det er selvfølgelig ikke de store summer man kan låne, men lidt har også ret. Men en god ting vil være, ikke at låne for at få mere gæld, men låne for at betale sin gæld.

Skylder du mere end du kan lå, så få en afdragsordning på resten, med et beløb du kan klare. Tal med dem du skylder resten af pengene, det kan være de vil slette dig fra RKI registeret.

Nye lån i Danmark

Der er konstant nye lån på vej i Danmark, og det er en god ting for dig som låntager. Jo flere nye lånefirmaer, jo større konkurrence og dermed jo bedre vilkår og billigere renter. Et nyt lånefirma i 2019 eller 2020 kan du derfor kun glæde dig til, for det kommer helt sikkert.

Hold øje med nye lån på vej på Forbrugslån-billige.dk, så overvåger det online lånemarkedet konstant. Det være sig nye SMS lån, nye kviklån eller nye forbrugslån, som du kommer til at se.