Spansk guitar er en begyderguitar

Guitar til begynder?

Musik er en stor del af vores hverdag. Vi lytter ofte til musik på vej til og fra arbejde. Vi kan lide at lytte til musik sammen med venner og bekendte. Vi spiller måske selv musik. Og ja, er der en af os, som ikke har drømt om at blive musiker på et eller andet tidspunkt i vores liv? Jeg siger det på forhånd: Hvis du siger, at du aldrig har drømt om at blive musiker, så tror jeg ikke på dig. Alle har et forhold til musik. Måske har du fravalgt at blive musiker. Men har du det, så har du overvejet det på et tidspunkt.

Tid og talent

Nogle af os har da også måttet indse, at vi hverken har tiden, talentet eller viljen til at blive og leve som musikere. Men selvom talentet og viljen til at øve sig i timevis hver dag ikke er der, så er der da ingen, som kan forhindre os i at nyde at spille på et instrument i ny og næ. Og ja, hvis vi har nogle ligesindede, så kan vi også nyde at spille i et band – og for andre mennesker.

Så selvom du godt ved, at du aldrig bliver musiker, men har lyst til at spille, så skal hverken dit manglende talent eller din manglende tid forhindre dig i det. Og kan du ikke spille på noget instrument, så vil jeg anbefale, at du gør det, som mange af os gjorde: Lær at spille på guitar. Det er faktisk ikke så svært som nogen siger. Du skal selvfølgelig finde en god musiklærer, som kan give dig nogle timer, så du forstår, hvordan en guitar fungerer, og hvad du kan med det instrument.

Guitar til en begynder

Ok, tænker du måske. ”Hvad for en guitar har jeg brug for?” Du har brug for en god begynder guitar / Spansk guitar. Og når jeg siger ’begynder guitar’, så tænker jeg på, at du ikke skal gå ud og købe en dyr guitar. Du skal heller ikke købe en meget billig begynder guitar, fordi den bliver du givetvis skuffet over.

Om din første guitar skal være en akustisk, eller en elektrisk er sådan set op til dig. Du kan købe begynder guitarer fra begge kategorier. Men du skal lige være opmærksom på to ting:

1: Vil du have en akustisk guitar, så skal du vælge imellem en western guitar eller en spansk guitar. Den spanske guitar er den mest almindelige. Og det oftest den vi lærer de første akkorder på.

2: Hvis du vil have en elektrisk begynder guitar, så skal du lige vide, at du ofte kan få dem i pakkesæt. Med det mener jeg, at du har brug for forstærker og højtalere – og eventuelt også høretelefoner, som du kan tilslutte, så du ikke forstyrrer andre, når du øver dig. Det kan være en stor fordel. De kan være lidt dyrere, end andre begynder guitarer.

Og ja, når du endelig er kommet godt i gang med at spille på guitar, så kommer der sikkert et tidspunkt, hvor du vil overveje at sælge din guitar, fordi nu vil du have en bedre guitar.