white bathtub near white bathtub

Funktionelt badeværelse

Hver evig eneste morgen så kommer du ud for den samme ubehagelige oplevelse, når du står op: Du ramler simpelthen fodens tæer ind i den der kantsten, der afgrænser din bruseniche. Du er led og ked af det. Bander og svovler over smerten – og den person, der har bygget nichen i sin tid. Der skal gøres noget ved det. Nu. Ikke mere noget med at have smerter, imens du ellers burde stå og nyde dit brusebad. Så vil du hellere leve med risikoen for at glide i noget af det vand, der er sprøjtet ud på resten af badeværelsets gulv!

Fix dit badeværelse

Hør her: Du behøver ikke at skulle leve med et glat gulv på badeværelset. Og den der med smerterne har du fuldkommen ret i. Det er en rigtig dårlig begyndelse på dagen. Du kan undgå begge ting. Hvordan?

Ja, du starter med at rive din bruseniche ned. Du sætter derfor et par brusedøre op i stedet for i et hjørne. Du kan nemlig få sådan nogle, der har profiler, som sørger for at vandet ikke slipper ud. Og ja, du skal sørge for at de er lavet af glas, så du også kan se, når du skal have fat i din shampoo eller din sæbe. Du kan også vælge at flytte din bruser, så den er placeret et sted, hvor du nemt kan tilgå den.

Få en brusevæg i glas

Det vil måske kræve, at du så sætter en glas brusevæg op i stedet for en dør. I begge tilfælde vil du kunne undgå vådt gulv.

Men er det noget med, at din bruser i virkeligheden er sat op over et badekar, så er det en anden historie. Her vil det være obligatorisk, at du sætter en brusedør op, der kan danne væg op fra badekarrets kant. Og desværre undgår du ikke at skulle ’klatre’ op i badekarret for at få dit morgenbad.

Det fritstående badekar

Den nye bolig, som I snart skal flytte ind i, er i tre etager. Den første indeholder et kæmpestort samtalekøkken, en ekstra stue med udgang til en stor terrasse. Der er også et rimeligt pænt bryggers og et badeværelse. Anden etage er dér, hvor jeres soveværelse og børnenes værelser er placeret. Her er der også et fint badeværelse, som er stort nok, til at ingen skal stå og trippe. Tredje sal er så ’hjem’ for to meget store arbejdsværelser. Her er der et mindre toilet med en lille toiletkumme og en lille håndvask. Praktisk løsning. Det der dog gjorde meget stort indtryk på jer, da i så boligen første gang, var, at der stod et fritstående badekar i et af arbejdsværelserne.

Lidt pudsigt

Værelset blev brugt som kontor på det tidspunkt, så det var lidt pudsigt at se et badekar dér. Men der er åbenbart mennesker, der har brug for et bad – lige nu og her! I undrede jer, men kunne ikke lade være med at fnise over det. Det er da ikke normalt, at man har badekar på hjemmekontoret. Fred være med det. Men hvorfor havde ejeren ikke sørget for at lave en eller anden form for afskærmning af badekarret – fx med en brusevæg – i sit kontor? Brugte han overhovedet badekarret – eller var det bare et skørt påfund? Det får I nok aldrig svar på.

De lykkelige ejere

Faktum er, at I nu ejer et arbejdsværelse med fritstående badekar. Og nej, I kan ikke lave det pågældende værelse om til et kæmpe badeværelse. Det ville heller ikke give mening. Hvem gider at rende helt op på tredje sal for at komme på toilettet? Det lille toilet, som allerede er deroppe, er tilstrækkeligt. Det vil jo kun blive brugt af dem, der arbejder deroppe. I bliver enige om, at lade det fritstående badekar være i det store værelse – præcist som det er. I kan jo altid fjerne det senere.