Free stock photo of architecture, boat, bridge

Rejser, forsinkelser og penge

Du har lige fået din løn ind på bankkontoen. Du kan se, at der står ca. 30.000 kroner mere, end du forventede. Sikke en dejlig overraskelse. Men for lige at være sikker på at regnskabskontoret ikke har klokket i det, ringer du op for at høre, om der er en fejl. Svaret er overraskende: ”Nej, det er ikke en fejl. Det er en ekstra bonus.” Du hopper af glæde. Du taler ikke med dine kollegaer om det. Men du kan se, at et par stykker også har et ekstra stort smil på ansigtet. Sikkert fordi de også har fået en bonus. Tiden går med sneglefart, indtil det bliver fyraften. Og så er det med at komme hjem i en fart.

Sydpå

Du skal hjem og lede efter afbudsrejser til syden. Det er din beslutning, at du og familien skal en uge til Spanien eller Tyrkiet. Det vil blive en overraskelse for dem at få at vide, at I kommer afsted alligevel. Det har jo ellers været sådan, at I måtte opgive at komme ud og rejse i år.

Leveomkostningerne er steget meget. Charterrejserne var dyre. Og det der med selv at arrangere billige rejser gider I ikke. Det er også meget sikrere at rejse med et bureau, der har arrangeret det hele – der kan jo altid tilkøbes en rejseforsikring hos bureauerne.

Der skal researches

Du sniger dig ind på hjemmekontoret. Lukker døren. Sætter dig ved Pc’en og begynder at kigge på rejser til Tyrkiet. Organiserede rejser. Du finder en rejse, der ikke er helt billig. Men hvad gør det? Den koster ikke 30.000 kroner for 4 mennesker. Du studerer billederne fra hotelresortet. Der er pools og tennisbaner. Der er restauranter. Der er smukke parker. Rejsen inkluderer også et par gratis udflugter til seværdigheder. Du booker rejsen til Tyrkiet. For jer alle 4. I kommer afsted på en spændende ferie – også i år.

Forsinkelser og erstatninger

I har travlt her til morgen. Børnene er blevet vækket. De vil ikke ud af fjerene. Men det skal de. I skal afsted om to timer. Inden da skal alle have et bad, klædes på, have morgenmad og forberedes på, at i dag bliver en stor oplevelse. I skal ud at rejse – som familie – for første gang. Sådan rigtigt rejse. Med fly og hvad det kan indebære: En flyforsinkelse? Forhåbentligt ikke. Men alligevel, det skal også lige overvejes. Så der skal også laves en stor madpakke med lækre sandwich.

Når vi det?

Tiden er knap. Du er ved at blive rigtigt nervøs. Når I toget ud til lufthavnen? Der er jo lang vej, og en rejse med små børn er ikke helt nem. Det har du allerede indset. Du mander dig op. Hjælper med alt – dér, hvor du kan.

Du glæder dig til, at I endelig sidder i flyet og venter på afgang. Til Spanien. Du kiggede på en del charterrejser, inden du og din viv besluttede jer for, at det skulle være Spanien. Prioriteten var, at stedet, hvor I skal bo, er børnevenligt. Naturligvis. I så også på rejser til Grækenland, som jo er kendt for sin børnevenlighed. Men her var der nogle ting omkring forsikring og den slags, som ikke var til at forstå. Endnu sværere var det at forstå betingelserne for forsikring til rejser til Tyrkiet. Så valget blev Spanien.

Du har pakket en ekstra ble til den mindste. I har fået lavet lækre sandwich til de store. Du har sørget for at købe kildevand. I er ved at være klar til at kunne tage af sted. Åh, det bliver skønt at kunne kaste sig ud i de varme bølger nede i Spanien. Det er skønt at vide, at I får en god uge med dejlige timer ved stranden sammen med børnene.