Jakker og tøj – STORT

Min store dreng fylder 17 i næste uge, og jeg skal have købt en fødselsdagsgave til ham. Han er stor af sin alder. Dyrker crossfit med en ildhu, der imponerer mig. Selv om det går lidt ud over lektierne en gang imellem. Og han fylder faktisk meget – sådan fysisk. Store, brede skuldre og en stærk krop. Der er et par piger, som ’tilfældigvis’ lægger vejen forbi vores vej, når de er ude at gå med deres hunde. Bliver han en hjerteknuser? Er han det allerede? Man kan gøre sig mange tanker som mor.

Vindjakke

Jeg har besluttet, at han skal have en vindjakke. Jeg ved godt, den ikke står på hans ønskeseddel, men jeg ved også, at den, han har, er for lille. Den er også godt slidt. Men hvad størrelse bruger han egentlig. Jeg har sommetider købt et par T-shirts til ham. Størrelse xxl passer ham fint. Det er de brede skuldre. Så jeg skal ind til en butik, og se på jakker til mænd, kan jeg regne ud. Børnetøj fungerer ikke for ham. Og det skal være en pæn vindjakke. Med hætte og lynlås.

Store størrelser

Jeg går ind på hans værelse og låner en af, hans T-shirts, som jeg lægger ned i min indkøbstaske. Jeg vil bruge den som ’model’, når jeg ser på jakker. Det er jo ikke lige til at vide, hvordan numrene, tøjet har, svarer til en størrelse xxl-krop.
Jeg tager ind til byens centrum og finder en butik, der sælger tøj til mænd. Ekspedienten kommer mig i møde, og jeg siger, at jeg skal se på tøj i store størrelser. Og jeg skal især se på vindjakker. Jeg forklarer ham, at den er til min store dreng. En fødselsdagsgave. 17 år. (Ja, jeg er stolt af min dreng og kan ikke miste en eneste chance for at tale om ham, jeg ved det godt.)

Ekspedienten viser mig en flot vindjakke. Den er grå med nogle smarte, røde striber på ved lommerne og lynlåsene. Den har ikke hætte. Men den er alt for lille. Det kan jeg da se med det samme.
Jeg hiver T-shirten op fra min indkøbstaske. ”Han bruger sådan en størrelse til hverdag. Det er en xxl, så kan vi bruge den som en slags vejleder til at finde en vindjakke til ham?” Jeg kan se på ekspedienten, at han tænker noget i retning af ”Hold da op et ordentlig brød – den dreng.” Han svarer, at det kan vi sagtens. Vi går op på etagen ovenover. Her har de en særlig afdeling med jakker. De har flere stativer fyldt med jakker til mænd. I alle mulige størrelser. Han hiver én ud fra et stativ og viser mig den.

Kedelig og alt for gammeldags til min dreng. ”Måske kunne vi finde noget i stil med den første, du viste mig?” Han leder og finder en rød vindjakke. Den er helt fin. ”Hvad størrelse er det?”, spørger jeg. Den ser ud til at være stor nok. ”Det er en størrelse xxl. Den burde kunne passe ham. Men den kan byttes. Vi har den også i størrelse xl og xxxl, så hvis nu så skal han bare komme herind med den. Jeg lægger et byttemærke ved.” Jeg køber jakken på stedet. ”