smukke dansk kyst

Jacobsens sommerhuse

I skal holde familiemøde igen i aften. Der har allerede været en del diskussioner, om I skulle tage på ferie nu her i oktober eller om I skal vente til jul. Din store datter har talt meget varmt for, at I skal tage ned sydpå her i oktober – for lige at få lidt ekstra sol, inden den sure vinter virkeligt sætter ind. Tanken er fristende. Men økonomien – og usikkerheden omkring det her med energipriserne, der bare stiger og stiger, har ligesom sat en bremse for, hvad du har lyst til at bruge på en uges ferie i oktober.

Hvorfor ikke sommerhus?

Faktisk har du mest lyst til bare at holde fri fra ferien – arbejde hele oktober måned og dermed give dig lidt ekstra tid til at overveje, om I skal på juleferie.

Du har også en lille skjult plan: Ferie betyder ikke nødvendigvis, at I skal flyve ned til sydens sol og eksotiske steder. Ferie kan også være en sommerhusferie. Det behøver ikke altid at være noget med, at I skal sluses ind i lufthavne, have dårlig mave af spændingen ved at skulle flyve, mv. En sommerhusferie kan være mindst lige så eksotisk som en græsk ø. Faktisk kan den blive meget mere spændende: Du kan nemlig nemmere komme rundt i landskabet, fordi du har din egen bil med dig. Du kan opleve de lokale små byer og eventuelle events, der måtte ske dér. Kommer du til at gøre det på en græsk ø? Dernede går du jo bare på stranden. Måske besøger du landsbyens kirke og bliver overvældet over hvor overpyntet den er med ikoner og malerier af Jomfru Maria. Men det er så det. De seks øvrige dage ligger du bare, og keder dig ved stranden. Går eventuelt ned til den lokale taverna og bestiller det mest turistede mad, du kan finde.

Jacobsens er det bedste bureau

På en sommerhusferie med Jacobsens kan du bestemme meget mere selv. Du kan købe lokale produkter, som du selv kan lave mad med. Du kan nemmere kommunikere med de lokale. Og ja, selvfølgelig kan du også komme ud og spise på rigtigt gode restauranter – hvor menukortene er til at forstå. Ikke noget med ”bujiourdi” eller ”kontosouvli”*, som ingen aner, hvad er.

En sommerhusferie vil givetvis også være billigere end en rejse til syden. Og det vil du faktisk gerne have, at der bliver taget hensyn til. I skal være påpasselige med pengene. Det er ikke sådan, at I ikke vil komme på ferie på et andet tidspunkt. Men lige nu, så er sommerhusferien den bedste løsning. Når alt bliver lidt mere stabilt igen, så kan I overveje at flyve på ferie. Men ikke nu. Det er din holdning. Og faktisk er din partner enig med dig. Heldigvis. Så nu handler det om, at I får forklaret jeres store datter, at I år skal I på sommerhusferie her til oktober eller til jul.

*: ”Boujiourdi” er en græsk ret, der består af feta, tomat og chilipeber, som er bagt i ovnen. ”Kontosouvli” er også en græsk ret: En meget stor suvlaki af svinekød, der er grillet på spid i lang tid over kul.